Cityjam Tentoonstelling


Locatie 17:
Historische Kelders binnenstad,
Oude Oeverstraat


#Printbare Overzichtsplattegrond Printbare overzichtsplattegrond in apart venster

Claudiu Iurescu
Willem Wartena
Ad van Buuren
Van Breest/Smallenburg
Eddie D 
Claudiu Iurescu
medium: installatie
Claudiu Iurescu
Het werk is een extract, een waarnemingsmodel dat zich toelegt op de ervaarbaarheid van alle zintuiglijke aspecten die in onze (collectieve of ge´ndividualiseerde) waarneming van en in de publieke ruimte een rol kunnen spelen.

Als waarnemingsmodel brengt het de complexiteit van de "werkelijk publieke ervaring" ontleende fenomenen, in een geŰxtrapoleerde en verhevigde vorm, terug tot een ervaringsruimte.

Het model richt zich meer specifiek op de volgende aandachtspunten:

>private, publieke mentale ruimte; gemediatiseerde cross-over tussen interieur en exterieur
>zintuiglijke waarneming binnen een hightech environment
>rendering van de perceptie door middel van sensorische data >filtering, decodering en vertaling
>scanning ( individu - collectief )
>gedesacraliseerde symboliek
>city life: choreografische antropologie


Jan Willem Wartena
Titel: 'Vingers voor het mensenpark'
Medium: installatie

Onderzoek naar genetische manipulatie en gebruik daarvan voor de totstandkoming van kunstmatige menselijke klonen. De klonen gaan een interactie aan met licht en geluid in de hun omringende ruimte.

www.artxs.to
Ad van Buuren
Titel: 'Nestkast'
Medium: object


'Nestkast' is een geluidsobject, waaruit zachte geluiden van 6 toongeneratoren met vibrato komen. De toonhoogte en het vibrato veranderen voortdurend. Ook het aantal toongeneratoren dat meedoet wisselt, er zijn momenten van stilte.
De vele verbindingen tussen de neuronen maken het gehele schakelpatroon onvoorspelbaar, als niet gecontroleerde gedachtenstromen. Deze gedachten sturen de toonregeling en het vibrato en zijn ook af te lezen aan de configuratie van de 38 led's.


Van Breest/Smallenburg
Medium: installatie


Natuurlijke factoren spelen vaak een rol in de bestaansduur van de werken. Bepalende factor is de interactie met mensen, bv. in 'Todas estas Virgines' worden de stenen als reliek meegenomen en blijven ze als kunstwerk bestaan bij de mensen thuis. Na uitgebreid onderzoek ter plekke o.a. in archieven van de gemeente en met medewerking van localen is een locatie- en tijdgerelateerde installatie tot stand gekomen.Eddie D
Medium: computer

Beste cityjammers, hierbij enige documentatie van mijn werk. Meer is te vinden op mijn website www.eddied.nu. Het lijkt me dolle pret aan een project als cityjam mee te werken. Ik heb wel enig idee over een uit te voeren werk dat enige interactieve stillevens-met-boompjes bevat (voor binnen en buiten). Ik ben ten alle tijde bereid hierover persoonlijk nadere informatie te verstrekken, tot dan echter moet dit werk als strikt vertrouwelijk worden beschouwd. Gelieve deze brief na lezing te vernietigen. Vriendelijke groet, eddie d

www.eddied.nu


 

Claudiu Iurescu

Claudiu Iurescu


Jan Willem Wartena; "Vingers voor het mensenpark"
Van Breest/Smallenburg