Levensverhaal op video: VideoPortret

Een videoportret is een tot een complete videofilm verwerkte opname van een persoonlijk gesprek tussen twee mensen waarbij één deelnemer van dichtbij op een heel nauwkeurige en sfeervolle manier in beeld wordt gebracht.

  
Klik hier voor dit voorbeeldfragment (Duitstalig) in apart venster. (Met dank aan Hans Wilbers)

RETROBEELD
filmt met apparatuur van hoge kwaliteit een gesprek met een (groot)ouder, een kind of met uzelf, over vroeger of over nú.
Een videoportret is boeiend voor alle leeftijden, oud en jong.
Door in een gesprek aan te sturen op herinneringen, ervaringen, dromen of wensen wordt heel persoonlijk op beeld vastgelegd hoe iemand - op dit moment werkelijk is - én vroeger was.
Wanneer iemand vertelt over iets wat hem of haar raakt, drukken gezichts-
uitdrukking, houding, motoriek, stem en intonatie heel veel uit. Het op video terugzien geeft een ongekend levensecht beeld van de persoon en van de tijd waarover wordt verteld.

Een gefilmd gesprek wordt verwerkt tot een complete videofilm, en kan aangevuld worden met beelden van de omgeving waarmee het videoportret nog completer wordt.
Het geheel wordt zowel op DVD als op USB-stick (HD-formaat) afgeleverd.
In principe houdbaar voor de eeuwigheid.                       fotocollage

Een videoportret is altjd ook vanzelf een historisch document en schildert een tijdsbeeld wat met de jaren in waarde toeneemt.

Niets geeft een levendiger beeld van hoe iemand is dan een gesprek op video waarin iemand vertelt over onderwerpen die hem of haar raken.
Folder RetroBeeld

Klik op afbeelding om de folder te downloaden
DVD en USB
Levering op DVD en USB-stick (HD-kwaliteit)