Introductie     -     Meer over het idee          Tarieven & Contact

Idee


Wanneer je als ouder of verzorger foto's van je kinderen maakt, leg je ook telkens de verhouding die je met je kind hebt, in beeld vast.
Dit geeft erg waardevolle maar ook nogal eens erg op elkaar lijkende foto's.
Daarom is foto's laten maken in een fotostudio soms een goed idee.
Nadeel daarvan is dat dit snel een weinig natuurlijke en vaak niet ontspannen situatie is, wat onvermijdelijk ook terug te zien is in de foto's.


Wanneer in een bekende en veilige (b.v. thuis-)situatie een 'vreemde' zich mengt in het spel, het contact zoekt - bij voorkeur met ouders/verzorgers binnen bereik - reageren kinderen op een 'nieuwe' manier, anders dan naar bekenden, vaak ook werkelijk 'nieuw' vanuit de steeds (erg snel) toenemende mogelijkheden. En wanneer ze zich veilig voelen, kunnen ze helemaal zichzelf zijn.
Doordat 100% van de tijd kan gaan zitten in de (speelse) aandacht naar de kinderen toe, komen er andere foto's tevoorschijn dan wanneer je ook nog de verzorging van kind en situatie moet regelen.
Niet poserend, maar middenin het spel, alleen, met anderen, of met de fotograaf - die zo min mogelijk een camera voor zijn gezicht houdt en die onopvallend op de achtergrond aanwezig is, of juist actief meespeelt.
Voor veel kinderen een ongewone situatie die, wanneer deze veilig voelt, erg uitdagend en stimulerend is. Wat duidelijk terug te zien is in de foto's.

SpeelBeeld fotografeert op locatie, bij u thuis, op school, in het theater, de sportclub, binnen of buiten....

Voorbeelden voor fotoreportages:
- Uw kind van alle kanten
- Jaarreeksen (elk jaar een impressie)
- Feestjes (alles vastleggen wat er gebeurt)
- FamilieBeeld (iedereen met elkaar in
  beeld)
- Feesten op school e.d.
In overleg is heel veel mogelijk. Spel en plezier staan voorop.